Breaking News

Tι λένε οι ίδιοι οι υπάλληλοι των fast food (κι όχι μόνο) ότι δεν πρέπει να παραγγείλεις ποτέ αν θες την υγεία σου





Ο ΤΑΖ λατρεύει το φαγητό σαβούρα αλλά σε προειδοποιεί ότι μπορεί να γίνεις σβούρα. Αντιγράφοντας ένα ξένο άρθρο και προσθέτοντας μερικά δικά του που προκύπτουν από πείρα αιώνων.Όχι ότι πρόκειται να μάθεις κάτι που δεν ξέρεις. Απλά εν προκειμένω τα λένε οι ίδιοι οι άνθρωποι που δουλεύουν σε αυτές τις επιχειρήσεις.

Και προς αποφυγή παρεξηγήσεων και μηνύσεων, τουλάχιστον το πρώτο μισό του άρθρου, αφορά σε εξομολογήσεις εργαζομένων σε μεγάλες, πολυεθνικές αλυσίδες fast food όπως τις δημοσιεύει η Huffington Post. Τα σχόλια μέσα σε εισαγωγικά είναι των ίδιων των εργαζομένων. Το δεύτερο μισό, εστιάζει σε προσωπικές παρατηρήσεις αλλά και εξομολογήσεις εργαζομένων από ελληνικά ταχυφαγεία και ανάλογες επιχειρήσεις εστίασης.

***Καφέ απ' τα McDonald's

"Oι μηχανές καθαρίζονται και συντηρούνται ελλιπώς από προσωπικό που δεν έχει τη σωστή εκπαίδευση. Όλοι οι καφέδες παράγονται από απίστευτα βρώμικα μηχανήματα".

***Ποπ κορν στο σινεμά

"Ειδικά στις πρώτες παραστάσεις. Χρησιμοποιούν ότι έμεινε από την προηγούμενη μέρα και το ζεσταίνουν την επόμενη ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας που το σινεμά είναι κλειστό και λερωμένο, τα έντομα κυκλοφορούν παντού."

***Chicken Nuggets απ' τα Mc Donalds

"Mόνο αν ζητήσεις φρέσκα. Τα περισσότερα chicken nuggets βρίσκονται στο θερμοθάλαμο μέσα στη ζέστη, για πάρα πολύ ώρα. Υπάρχει χρονοδιακόπτης αλλά τις περισσότερες φορές όταν φτάνει στο 0 τον γυρνάνε από την αρχή".

***Το secret menu των Starbucks

"Πολύ απλά δεν υπάρχει secret menu. Yπάρχουν καφέδες με περίεργα ονόματα που δεν έχουν συνταγή και είναι στο χέρι του barista να αυτοσχεδιάσει με ότι του έρθει στο μυαλό για να στο ετοιμάσει".

***BBQ σάντουιτς από τα KFC

"Στην πραγματικότητα φτιάχνεται από παλιοκαιρισμένα κομμάτια κοτόπουλου που προορίζονται για τους άστεγους τα οποία και βουτάνε κυριολεκτικά μέσα στη σος για να χαθεί η μυρωδιά τους ενώ στη συνέχεια μπορεί να διατηρηθούν στο θερμοθάλαμο ως και για ένα μήνα".

***Τα ντόνατς στα Dunkin

"Δυστυχώς κανένα δεν είναι φρέσκο. Όλα φτάνουν στα καταστήματα κατεψυγμένα".

Στο ρεπορτάζ υπάρχουν και αναφορές σε άλλες αλυσίδες που δεν υπάρχουν (ή έκλεισαν) πλέον στην Ελλάδα, όπως τα Wendy's ή τα Taco Bell. Παρ' όλα αυτά, κάνοντας ένα μίνι ρεπορτάζ μπορούμε να σας πούμε μερικά έξτρα ελληνικά εγχώρια tip:

***Το "φτηνό" μπιφτέκι

Γιατί είναι κιμάς, ο κιμάς μπορεί να περιέχει οτιδήποτε χωρίς να το καταλάβεις στη γεύση και συνήθως δεν θες να μάθεις τι είναι αυτό το οτιδήποτε. Αν θες κάτι σε κρεατικό, προτίμησε ένα κανονικό κομμάτι κρέατος και όχι κάτι επεξεργασμένο.

***Οι τηγανιτές πατάτες

Ακόμα κι αν είναι φρέσκες κι όχι προτηγανισμένες, ακόμα και αν είναι τηγανισμένες σε ελαιόλαδο (ο Θεός να το κάνει) δε θες να ξέρεις πόσες φορές αυτό το λάδι έχει τηγανιστεί, ειλικρινά όμως.

***Tα ζυμαρικά fast food

Όσο γκουρμέ κι αν φαίνεται ότι είναι η επιλογή σου ή η σος που τη συνοδεύει, δεν κάνει κακό να θυμάσαι ότι ποτέ δεν μαγειρεύτηκε γκουρμέ φαγητό σε φούρνο μικροκυμάτων. Γιατί προκειμένου εσύ να πάρεις τα ζυμαρικά σου αχνιστά σε ένα πεντάλεπτο, σε microwave είναι που συνήθως φτιάχνονται, αφού ανοιχτούν από ένα σακουλάκι στο οποίο είναι προμαγειρεμένα.και διατηρημένα με χημικά.

***Τα salad bar

Βιταμίνη ώρα μηδέν. Τα περισσότερα λαχανικά των salad bar είναι πλυμένα με χλωριούχα που σημαίνει ότι δεν έχουν κρατήσει τίποτα από τα θρεπτικά τους συστατικά. Στη συνέχεια μένουν εκτεθειμένα για ώρες στο bar και γίνονται ακόμα καλύτερα.

***Πάστες - τούρτες
Ποιο γάλα μας έληξε προχτές; Αυτό. Και γιατί να μην το πετάξουμε; Ας φτιάξουμε μια όμορφη τούρτα.

***Τα ποτά ενός "μουράτου" μπαρ

Εκτός κι αν ονειρεύεσαι αντί να πιεις "καμικάζι'" να γίνεις καμικάζι με βόμβα μέσα σου σε αποστολή αυτοκτονίας.

***Τα ποτά ενός μπαρ σε νησί

Γιατί ακόμα κι αν δεν είναι "μπόμπες" (σπάνιο πράγμα) θα έχουν μέσα παγάκια. Δηλαδή εσύ τι ακριβώς περιμένεις όταν η πινακίδα απ' έξω λέει "happy hour, 2 ποτά 5 ευρώ;" Επίσης μάντεψε: Τα παγάκια δεν είναι από εμφιαλωμένο νερό αλλά από αυτό της βρύσης του νησιού που δεν κάνει ούτε για να λουστείς.

***Ο "φτηνός" γύρος

Γύρος είναι και γυρίζει τι ωραία που μυρίζει. Ειδικά από τη στιγμή που εκεί που γυρίζει βρίσκεται για κανένα δεκάωρο τουλάχιστον, εκτεθειμένος στον αέρα και μέσα στη ζέστη της φουφού αλλά ψήνονται μόνο τα από έξω του κι αν έχεις την ατυχία να φας τα από μέσα του συνήθως είναι ωμά. Κι επίσης ακόμα πιο ειδικά από τη στιγμή που λόγω της φύσης του εδέσματος, δεν μπορείς σε καμία περίπτωση να είσαι σίγουρος από τι αποτελείται. Ή όπως λέει και μια θρυλική αγγλική φράση - λογοπαίγνιο για το doner "doner is nice as long as you know who the donor is" ("το ντόνερ είναι ωραίο αρκεί να ξέρεις ποιος είναι ο δότης").


ΠΗΓΗ
Το διαβάσαμε από το: Tι λένε οι ίδιοι οι υπάλληλοι των fast food (κι όχι μόνο) ότι δεν πρέπει να παραγγείλεις ποτέ αν θες την υγεία σου http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2014/03/t-fast-food.html#ixzz2vf8JiSNg

Δεν υπάρχουν σχόλια