Breaking News

Γεωστρατηγική Κίνηση-Ματ! Κυπριακή ΑΟΖ!! Άνοιξε το… κρυφό χαρτί της «Αρκούδας» στην ενεργειακή παρτίδα «Πόκερ»!!!





ΕΠΙΚΥΡΩΝΕΤΑΙ Η ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ

Κατατέθηκε στη Βουλή για επικύρωση η επικαιροποιημένη αμυντική συνεργασία με τη Ρωσική Ομοσπονδία. Τρεις οι πυλώνες και με στρατιωτικές διευκολύνσεις που εμβαθύνουν τη γεωστρατηγική της σημασία

Αντίστροφη μέτρηση για την απόκτηση πλοίων ταχείας κρούσης στην ΑΟΖ και αναβάθμιση των ειδικών δυνάμεων

Στη Βουλή για άμεση επικύρωση, από την αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, όταν επανακάμψει το Σώμα αρχές Σεπτεμβρίου, κατατέθηκε το νομοσχέδιο που θέτει σε εφαρμογή τη συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ως αποτέλεσμα της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου Αναστασιάδη στη Μόσχα και των όσων ζήτησαν τότε οι αξιωματούχοι της «αρκούδας», η συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας είναι πλήρως επικαιροποιημένη. Και μεταξύ των πυλώνων της υπάρχει και αυτός που αφορά στην παροχή στρατιωτικών διευκολύνσεων, όπως ακριβώς γίνεται και με άλλες ευρωπαϊκές χώρες που διαδραματίζουν ρόλο στα θέματα ναυτικής ασφάλειας στην πολυτάραχη Ανατολική Μεσόγειο.

Γεγονός που απαντά, σύμφωνα με ανώτατη πηγή του Υπουργείου Άμυνας, στις φωνές της αντιπολίτευσης που ζητούσε μετ’ επιτάσεως και με δημόσιες επικρίσεις, την εξυπηρέτηση των Ρώσων, καταγγέλλοντας τότε δήθεν περιθωριοποίησή τους. Η νέα συμφωνία είναι αποτέλεσμα μακρών διαβουλεύσεων που κατέληξαν ουσιαστικά με τη σχετική επικυρωτική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου στις 29 Ιουλίου.

Στρατηγική εμβάθυνση

Αν και το κείμενο της συμφωνίας αποτελεί απόρρητο και έχει δοθεί μόνο στα μέλη της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, η «Σημερινή» είναι σε θέση να γνωρίζει από ανώτατη πηγή του Υπουργείου Άμυνας ότι η στρατιωτική συνεργασία αποτελείται στην ουσία από τρία μέρη:

– Την ανανέωση αμυντικής συμφωνίας.
– Θέματα ναυτικής συνεργασίας στη θάλασσα.
– Στρατιωτικές διευκολύνσεις.

Η ίδια πηγή ανέφερε πως η στρατιωτική αυτή συνεργασία εντάσσεται στο πλαίσιο της συνολικής και εξισορροπημένης πολιτικής της κυπριακής Κυβέρνησης, που χωρίς ιδεοληψίες, κατά την έκφραση που χρησιμοποίησε, προωθεί τέτοιες αποφάσεις που δεν αφήνουν εκτός κανέναν και που ενισχύουν τη διπλωματική και γεωστρατηγική θέση της Δημοκρατίας.

Σε ερώτηση για το μέγεθος και το είδος των στρατιωτικών διευκολύνσεων που θα παρέχονται πλέον στη Μόσχα, ως αναμενόταν, δεν απάντησε με λεπτομέρειες, αρκούμενος να μας πει ότι αφορά σε κάθε διευκόλυνση που απολαμβάνουν και κράτη μέλη του συνασπισμού που μάχεται στην εκστρατεία κατά της τρομοκρατίας στην περιοχή.

Πάντως, αν και σε στρατιωτικό – αμυντικό επίπεδο φαίνεται να κινούνται πολύ τα πράγματα, η στρατιωτική την οποία επικαλείται η «Σημερινή» έσπευσε να διευκρινίσει ότι «όλες αυτές οι κινήσεις ουδεμία σχέση έχουν με τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων στην περιοχή, παρά μόνο αποτελούν μέρος του ευρύτερου σχεδιασμού της Λευκωσίας».

Σχεδιασμός που, όπως μας είπε, αφορά «στην αντιμετώπιση των προκλήσεων και απειλών στον τομέα της ναυτικής ασφάλειας, αλλά παράλληλα και στην ανάγκη παρουσίας της κυπριακής σημαίας στην ανοικτή θάλασσα της Κυπριακής Δημοκρατίας, ιδιαίτερα ενόψει των ενεργειακών σχεδιασμών που, παρά τις απειλές, προχωρούν κανονικά».

Σωρεία ασκήσεων

Στο μεταξύ και ενώ η Ρωσία πραγματοποιεί ναυτική άσκηση στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου με σενάριο τρομοκρατικής απειλής και με τη χρήση πραγματικών πυρών, η Λευκωσία αθόρυβα και μεθοδικά βάζει μπρος για τις δικές της αναγκαίες ασκήσεις ετοιμότητας. Προέχει, όπως μας λέχθηκε χαρακτηριστικά, μία αναβαθμισμένη άσκηση ετοιμότητας με το Ισραήλ καθώς και σειρά μικρότερων ασκήσεων με άλλες ευρωπαϊκές χώρες στο πλαίσιο της προετοιμασίας όλων των εμπλεκόμενων χωρών σε θέματα αντιτρομοκρατίας. Ωστόσο αυτό που ξεχωρίζει είναι ναυτικά γυμνάσια που προγραμματίζονται στην περιοχή με τη συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας, τα οποία κρατούνται από το Υπουργείο Άμυνας ως επτασφράγιστο μυστικό.


hellasforce.com

Το διαβάσαμε από το: Γεωστρατηγική Κίνηση-Ματ! Κυπριακή ΑΟΖ!! Άνοιξε το… κρυφό χαρτί της «Αρκούδας» στην ενεργειακή παρτίδα «Πόκερ»!!! http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2016/08/blog-post_9445.html#ixzz4I48rLDJM

Δεν υπάρχουν σχόλια